Cum sa va pregatiti pentru lucrarile de renovare

Pentru a reusi in lucrarile de renovare, este important sa va organizati din timp. Pregatirea lucrarilor de renovare implica un anumit numar de demersuri: de la prioritizarea lucrarilor cele mai urgente la estimarea bugetului, fara a uita demersurile administrative, cererile de oferte, etc.

Identificati nevoile principale si prioritizati-le

Daca sistemul de inchidere al usii de la intrare nu mai functioneaza, va trebui sa incepeti cu acesta pentru a evita furturile. Alegerea unui model de cilindru si de incuietoare potrivit pentru usa dumneavoastra va fi esentiala. Incuietorile aplicate sau incastrate vin in multiple dimensiuni si culori pentru a se potrivi cu usa si stilul locuintei. Cilindrii pentru incuietori, la randul lor, exista intr-o varietate de dimensiuni si pot oferi diferite niveluri de securitate.

Verificati fezabilitatea lucrarilor

Nu tot ceea ce ne imaginam este intotdeauna realizabil, in special in ceea ce priveste exteriorul unei case si posibilitatile de extindere. Uneori, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) trebuie consultat.

Comparati ofertele de la mai multi profesionisti.

Este important sa comparati ofertele pentru lucrarile de renovare.

Instiintati vecinii si administratia locala despre operatiiunile desfasurate

Daca doriti doar sa inlocuiti incuietorile, anuntarea lucrarii nu va fi necesara. Totusi, pentru anumite lucrari exterioare, va trebui sa faceti o cerere in prealabil. De asemenea, trebuie sa respectati regulamentul imobilului in ceea ce priveste alegerea modelului de usa de intrare pe care doriti sa o instalati la intrarea in apartamentul dumneavoastra. Intr-adevar, din motive estetice, regulamentele de coproprietate impun in general anumite reguli privind spatiile care dau spre partile comune.

Este preferabil sa va informati vecinii din timp despre eventualele zgomote sau blocaje ale liftului care pot aparea in timpul fazei de renovare. Acest lucru previne neintelegerile.

Eliberati locuinta inainte de inceperea lucrarilor

Pentru a permite mesterilor sa efectueze lucrarile de renovare in liniste, este foarte recomandat sa lasati cat mai libera locuinta in prealabil. Lucrarile de renovare presupun adesea praf si mizerie. Intre praf, necesitatea de spatiu si riscurile de deteriorare, este mai bine sa luati masuri de precautie.

Imbunatatiti performantele energetice ale locuintei

Pentru a economisi energie pe tot parcursul anului, exista cateva trucuri, cum ar fi instalarea unui amortizor de usa pentru a limita intrarea frigului in locuinta pe timpul iernii sau un sistem de aerisire pentru ferestre, care va permite sa lasati casa sa se aeriseasca in timpul zilei si sa nu mai fie nevoie sa folositi ventilatorul la maxim cand ajungeti acasa seara pentru a racori camera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *