Metode de a spori siguranta usii apartamentului

In peste 60% dintre cazuri, hotii intra in locuinte prin usa de la intrare pentru a comite furturi in absenta dumneavoastra si uneori chiar in prezenta dumneavoastra. Prin urmare, trebuie sa va asigurati ca usa dumneavoastra va protejeaza atat pe dumneavoastra, cat si bunurile pe care le detineti in apartament. Daca aveti dubii sau constatati ca protectia este insuficienta, iata cum sa va intariti securitatea unei usi de apartament.

Instalarea unui cilindru de inalta securitate

In prea multe cazuri, usile apartamentelor sunt echipate doar cu cilindri de baza cu o cheie cu caneluri. Usor de fortat, acestia ofera o protectie insuficienta. Pentru a intari securitatea unei usi de apartament, idealul este sa instalati un cilindru de inalta securitate.

Diversele protectii impotriva efractiei ale unui cilindru de inalta securitate sunt greu de depasit de catre posibilii intrusi. Datorita unui numar mare de pini cu o arhitectura complexa, spargerea cu speraclu este foarte dificil de realizat. In plus, un cilindru de inalta securitate este deosebit de bine protejat impotriva tentativelor de smulgere, spargere sau perforare. Cheile pot fi duplicate doar de proprietarul lor, pe baza unei dovezi de proprietate.

Mai multe game pot fi personalizate pentru a crea o deschidere cu cheie unica, cum ar fi gama Transit 2.

Folosirea unei broaste aplicate este o metoda suplimentara de protectie

Adesea este dificil sa instalati o incuietoare incorporata cu mai multe puncte de inchidere. Pentru a evita aceasta problema si pentru a intari securitatea usii apartamentului dvs., puteti adauga o broasca suplimentara aplicata. Acest lucru va va oferi un punct de inchidere suplimentar cu un nivel optim de securitate.

Placuta ranforsata de protectie

Pentru aceasta, alegeti mai degraba o incuietoare de inalta securitate, special conceput pentru usile de intrare. Unele modele includ protectie pentru cilindru, pentru a evita orice incercare de perforare sau smulgere a cilindrului, precum si o placa de intarire. Aceasta protejeaza foaia de usa pe partea exterioara pentru a evita impingerea sa care ar permite smulgerea cilindrului.

O contraplaca specifica

Un alt element prin intermediul caruia puteti intari si mai mult securitatea usii apartamentului dumneavoastra este achizitionand o contraplaca intarita pentru broasca aplicata. Aceasta este conceputa special pentru a distribui fortele de impingere in unghi pe toc in cazul unei incercari de intrare prin fortarea usii. Astfel, previne smulgerea sistemului de inchidere.

Instalarea unui sistem de inchidere multipunct

In cazul renovarilor, cea mai simpla modalitate de a obtine o inchidere a usii in trei puncte este de a instala o incuietoare multipunct aplicata. Plasata pe partea interioara a usii, aceasta permite intarirea securitatii usii apartamentului dumneavoastra prin adaugarea a doua puncte suplimentare de inchidere. Este o alternativa excelenta pentru securizarea unei usi de intrare in apartament echipata cu o din fabrica cu o singura incuietoare.

Exista diferite modele de incuietori aplicate multipunct, iar acestea se diferentiaza prin culoare si designul lor. Sistemul de deschidere pe partea interioara poate fi lateral sau cu manere. Pe partea exterioara, se gaseste adesea un maner fix de tractiune, care asigura securitatea.

Incuietorile aplicate multipunct certificate A2P* sau A2P** ofera o rezistenta sporita la tentativele de efractie. Instalarea unei incuietori certificate A2P pe usa de intrare a apartamentului poate fi o cerinta a politei de asigurare a locuintei dumneavoastra, in functie de bunurile pe care le detineti. In orice caz, o incuietoare A2P va ofera o protectie dovedita impotriva efractiilor, cu o rezistenta de cel putin 5 minute pentru un model A2P* si 10 minute pentru un model A2P**. In fata unei astfel de rezistente, infractorii renunta de obicei la incercarea lor de intrare, din teama de a fi observati.

Protejarea cilindrului cu rozeta anti-efractie

O rozeta anti-efractie este un dispozitiv suplimentar pentru securizarea usii de intrare a apartamentului dumneavoastra prin protejarea cilindrului. Rozeta protejeaza cilindrul pe partea exterioara si asigura o finisare estetica in interior. Astfel, adaugati o protectie impotriva incercarilor de perforare, smulgere sau rupere a cilindrului dumneavoastra. Un indicator rotativ lasa accesibila doar intrarea cheii si o protejeaza in plus impotriva intruziunilor de praf.

Instalarea unui vizor pentru recunoasterea vizitatorilor

Pentru a intari securitatea unei usi de apartament, trebuie sa luati in considerare si infractorii care actioneaza in prezenta dumneavoastra. Unii pur si simplu vin la usa dumneavoastra si folosesc inselaciunea sau forta pentru a patrunde in locuinta dumneavoastra imediat ce usa este deblocata.

Pentru a va proteja impotriva acestui tip de intruziuni, este suficient sa instalati un vizor optic, care va va permite sa verificati prin usa fiecare persoana care se prezinta. O alta solutie, alternativa sau complementara, este sa optati pentru un opritor de usa care va permite sa deschideti usa in siguranta pentru a discuta cu vizitatorul. Astfel, evitati ca o persoana cu intentii rele sa poata patrunde in locuinta dumneavoastra fara permisiunea dumneavoastra.

Pentru a intari securitatea usii apartamentului dumneavoastra, vizitati rapid site-ul Fernand.ro. Acolo gasiti o gama larga de echipamente si accesorii adaptate nevoilor dumneavoastra si designului locuintei, pentru a va securiza locuinta pastrand totodata estetica decorului dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *