Organigrama cheilor pentru locatiile cu flux sezonier

Organigrama cheilor este un sistem de gestionare a accesului care permite atribuirea de drepturi de deschidere diferita fiecarei chei, in functie de profilul posesorului sau. Descoperiti de ce si cum sa implementati un sistem de organigrama a cheilor pentru inchirierea pe durata sezoniera, prin exemple concrete.

De ce sa apelati la un sistem de organigrama a cheilor pentru inchirierea de tip sezonier?

Un sistem de organigrama a cheilor este un sistem in care fiecare usa este inchisa cu o cheie prin intermediul unui cilindru de siguranta. Schema organigramei permite sau interzice accesul la unul sau mai multe spatii in functie de nivelul de acces al fiecarei persoane. Astfel, fiecare utilizator al incaperilor dispune de o singura cheie, care deschide un anumit numar de usi sau toate usile.

In cazul unei inchirieri pe durata sezoniera, crearea unei organigrame a cheilor permite distribuirea unei singure chei pentru fiecare chirias. Aceasta ofera acces la spatiile private si incaperile comune pe care le puneti la dispozitie in cadrul contractului de inchiriere. Cu toate acestea, nu ofera acces la eventualele spatii pe care ati decis sa le securizati, cum ar fi dependinte exterioare sau o camera privata.

Organigrama cheilor pentru inchirierea pe durata sezoniera va permite, de asemenea, sa gestionati atribuirea drepturilor de acces pentru furnizorii externi. Poate ca ati decis sa angajati o firma de paza pentru a gestiona intrarile si iesirile chiriasilor sau o firma de intretinere pentru curatenie. In acest caz, o organigrama va permite sa acordati fiecarui furnizor drepturi de acces diferite fata de cele ale chiriasilor.

Principiile de baza ale inchirierii sezoniere

Alegerea tipului de organigrama

Crearea unei organigrame a cheilor pentru inchirierile sezoniere se bazeaza pe schemele clasice de organigrame. Va trebui sa alegeti intre o organigrama cu deschidere centrala, o organigrama cu o cheie generala sau o organigrama cu o cheie generala si chei partiale. Pentru mai multa comoditate, veti integra in general un sistem de deschidere centrala intr-o organigrama cu chei de trecere.

Nu va faceti griji, crearea unei organigrame a cheilor pentru inchirierea pe durata sezoniera nu este foarte complicata, iar exemplele care urmeaza va vor ajuta sa va orientati mai bine. Desigur, puteti citi si celelalte articole ale noastre, care va explica de ce sa faceti o organigrama a cheilor si cum sa concepeti o schema de organigrama a incuietorilor.

Alegerea cilindrilor

Crearea unei organigrame a cheilor pentru inchirierea pe durata sezoniera este si o oportunitate de a imbunatati securitatea locuintei dumneavoastra. Daca usile dumneavoastra nu sunt echipate corespunzator, acum este momentul sa optati pentru cilindri de inalta sau foarte inalta securitate.

De asemenea, va trebui sa alegeti intre diferite tipuri de cilindri, cum ar fi cilindrul cu buton sau cilindrul cu cheie cu dubla intrare. In scopuri de securitate si practicitate, va recomandam sa echipati partile private destinate inchirierii cu cilindri cu buton. Astfel, in caz de incendiu, de exemplu, chiriasii vor putea iesi din locuinta in regimde urgenta chiar daca nu au cheia la indemana.

Alegerea tipului de cheie

In cele din urma, va recomandam sa optati pentru chei cu reproducere protejata, care nu pot fi copiate in mod obisnuit. Este necesara o carte de proprietate pentru reproducere, care poate fi realizata doar in fabrica producatorului. Astfel, un chirias necinstit nu va putea face o copie a cheilor pentru a avea acces ulterior la proprietatea dumneavoastra.

Personalizati organigrama in functie de nevoile dumneavoastra

In functie de tipul de inchiriere sezoniera pe care il oferiti turistilor, nevoile dumneavoastra de gestionare a accesului pot varia. Organigrama de chei se adapteaza situatiei dumneavoastra personale, in functie de daca oferiti inchirierea unei camere in casa dumneavoastra, a intregii locuinte sau inchirierea unor apartamente intr-un bloc privat.

Inchirierea uneia sau mai multe camere

Ati decis sa oferiti inchiriere pentru una sau mai multe camere din apartamentul, casa sau vila dumneavoastra ca loc de vacanta? Implementarea unei organigrame de chei garanteaza conditii de primire corecte pentru turisti, oferind posibilitatea de a inchide camera cu cheie. Pentru aceasta, trebuie doar sa echipati fiecare camera cu un cilindru de securitate. Astfel, fiecare client va putea accesa propria camera cu cheia sa, dar nu va putea deschide usile altor camere.

Prin intermediul unei deschideri centrale asupra portii de acces, poarta mica si usa de la intrarea in casa, fiecare turist poate veni si pleca dupa bunul plac, utilizand doar cheia camerei sale. De asemenea, puteti decide sa restrictionati accesul catre unele camere din locuinta dumneavoastra, echipandu-le cu un cilindru de siguranta: dormitorul dumneavoastra, biroul dumneavoastra, garajul etc.

Datorita organigramei de chei, fiecare turist are posibilitatea sa deschida usa camerei sale, usa de acces in casa, poarta principala si poarta mica. Nu poate deschide celelalte incuietori ale casei. De partea dumneavoastra, o cheie generala va ofera acces la totalitatea camerelor locuintei dumneavoastra. Prin urmare, nu mai aveti decat o singura cheie in buzunar pentru a deschide toate usile, datorita acestei scheme de organigrama.

Inchirierea sezoniera a unei case sau a unui apartament

Daca inchiriati intreaga locuinta, nu este neaparat nevoie sa montati cilindri pe usile camerelor, deoarece locuinta este inchiriata in intregime unui cuplu, unei familii sau unui grup de prieteni. Cu toate acestea, organigrama de chei va permite sa securizati toate incaperile unei locuinte de inchiriat in care considerati ca turistii nu ar trebui sa intre: garaj, atelier, birou etc.

O deschidere centrala pe poarta de acces, poarta mica si usa de la intrarea in casa le va permite persoanelor cazate sa ajunga la locul lor de sedere cu o singura cheie. Daca aveti contract cu firme care ofera servicii de paza sau curatenie, puteti oferi o dublura a acestei chei pentru a avea acces la locuinta pentru primirea calatorilor si pentru eventualele servicii de curatenie. De partea dumneavoastra, o cheie generala va va oferi acces la toate incuietorile: poarta, poarta mica, usa de intrare, cutia postala, incaperi securizate, garaj. Organigrama cu cheie generala pare, si in acest caz, a fi solutia cea mai simpla.

Inchirierea apartamentelor intr-un imobil privat

Daca oferiti apartamente in inchiriere sezoniera intr-un imobil care va apartine, organigrama de chei va va fi de asemenea utila. Sa luam ca exemplu un imobil cu trei apartamente, cu un hol de intrare comun, o spalatorie comuna, un garaj pentru biciclete si un depozit de gunoi, toate securizate cu cilindri de blocare.

Puteti instala o deschidere centrala pentru poarta principala de intrare, spalatorie, depozit de gunoi si garaj pentru biciclete. Astfel, cheia fiecarui apartament va deschide locuinta, precum si toate aceste spatii comune. In schimb, fiecare client va avea acces doar la apartamentul sau si in niciun caz la celelalte. In ceea ce va priveste, o cheie de acces general va va oferi acces la toate incaperile. O puteti incredinta serviciului dvs. de concierge, responsabil de gestionarea intrarilor si iesirilor turistilor. In acest caz, un plan de organigrama cu acces general ar putea fi solutia potrivita.

Daca angajati un serviciu de curatenie independent, puteti decide sa nu-i oferiti acces la garajul pentru biciclete, pentru a securiza mai bine acest spatiu sensibil impotriva furturilor. In acest caz, va trebui sa obtineti o cheie de acces partial, care va deschide usile fiecarui apartament, holul comun, spalatoria si depozitul de gunoi. In acest tip de configuratie, alegerea unui plan de organigrama cu acces general si acces partial poate fi deci o solutie inteligenta.

Cu ajutorul sfaturilor expertilor de la FERNAND, puteti personaliza organigrama de chei pentru proprietatea dumneavoastra de inchiriat in functie de asteptarile si necesitatile dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *