Cum instalam un amortizor hidraulic pentru usi?

Un amortizor hidraulic pentru usi este un accesoriu de foarte practic, care asigura inchiderea completa si usoara a usilor cu foi batante. Doriti sa echipati usa de intrare sau una dintre usile interioare ale casei dumneavoastra cu acest sistem? Aflati impreuna cu noi cum sa instalati un amortizor hidraulic.

Ce este un amortizor hidraulic pentru usi?

Rolul unui amortizor hidraulic pentru usi

Un dispozitiv hidraulic pentru usi, cunoscut si sub denumirea de amortizor de usa, este un sistem mecanic care permite inchiderea automata a unei usi, cu o viteza controlata. Cu ajutorul sau, au disparut usile care se inchid cu zgomot! La sfarsitul cursei, o usoara accelerare va garanteaza inchiderea perfecta a usii. Reglabil, un dispozitiv hidraulic pentru usi permite ajustarea vitezei de inchidere si a impactului la sfarsitul cursei.

Instalarea unui dispozitiv hidraulic pentru usi este solutia ideala pentru a va asigura ca o usa va fi intotdeauna inchisa perfect. Scopul poate fi de a izola mai eficient un spatiu de zgomot, de a asigura o securitate mai mare, de a evita curentul de aer intre spatii, de a pastra mai usor temperatura ambientala a unei incaperi sau pur si simplu de a evita zgomotul produs de o usa care se inchide cu putere.

Dispozitivele hidraulice pentru usi sunt foarte utilizate in industrie, pentru a separa atelierele de productie de restul spatiilor. In cladirile de birouri, se asigura inchiderea perfecta a usilor de la etaje sau a anumitor incaperi. In cladirile de locuit si in cladirile publice, acestea se gasesc aproape intotdeauna pe usa de acces principala.

Cu toate acestea, nu ne oprim aici. Puteti instala perfect un amortizor hidraulic pentru usi acasa, pe usa de intrare, pe usa pivnitei sau chiar pe usa de legatura dintre garaj si casa. Orice alta usa interioara poate, de asemenea, sa primeasca un amortizor hidraulic pentru a raspunde nevoilor specifice de separare a spatiilor.

Modul de functionare al unui amortizor hidraulic

Un dispozitiv hidraulic pentru usi functioneaza cel mai adesea printr-un sistem simplu de arc si piston, inchis in carcasa amortizorului de usa.

Deschiderea usii determina deplasarea pistonului, care comprima arcul si muta uleiul in camera goala. Odata ce usa este eliberata, arcul isi reia rolul de revenire si revine la pozitia sa initiala. Deplasarea pistonului trimite uleiul hidraulic inapoi in camera care adaposteste arcul. Rolul uleiului hidraulic este de a amortiza miscarea mecanismului, pentru a obtine o inchidere a usii la o viteza controlata.

Instalarea amortizorului hidraulic pe usa. Ghid pas cu pas

Instalarea unui dispozitiv hidraulic pentru usi nu este complicata. Veti avea nevoie doar de cateva abilitati de baza in bricolaj, precum si de un minim de echipament:

  • Scaunel,
  • Ciocan si burghiu,
  • Foarfece si banda adeziva,
  • Masina de gaurit si burghiu,
  • Surubelnita: cruce si plata, sau capete de surubelnita daca aveti o masina de gaurit-surubelnita.

Deschiderea pachetului care amortizorului

Dupa ce ati ales, comandat si primit un dispozitiv hidraulic pentru usi potrivit nevoilor dumneavoastra si usii pe care intentionati sa o echipati, va trebui sa urmati cu strictete instructiunile producatorului pentru o instalare corespunzatoare. Incepeti prin a scoate din pachet partile componente si verificati, cu ajutorul instructiunilor, daca sunt complete. Ar trebui sa aveti corpul dispozitivului hidraulic pentru usi, bratul compas sau bratul cu glisiera in functie de modelul ales, suruburile si un sablon de montaj.

Alegerea amortizorului potrivit

Corpul dispozitivului hidraulic pentru usi se instaleaza pe partea interioara a camerei, in jumatatea foii de usa dinspre balamalelor. Va trebui sa alegeti amortizorul corespunzator configuratiei usii dumneavoastra: tragand sau impingand, stanga sau dreapta. Pentru a cunoaste sensul de deschidere, stati pe partea interioara a camerei, fata de balamale:

  • Daca manerul este in stanga, usa dvs. se deschide tragand sau impingand la stanga,
  • Daca manerul este in dreapta, usa dumneavoastra se deschide tragand sau impingand la dreapta.

Realizarea gaurilor

Folositi unealta pentru marcare si ciocanul pentru a marca punctele de fixare ale bratului de inchidere si ale corpului amortizorului hidraulic. Acum trebuie doar sa faceti gaurile cu ajutorul masinii de gaurit si a unui burghiu potrivit pentru materialul usii dumneavoastra. In functie de natura acesteia, este posibil sa trebuiasca sa realizati mai intai o gaura pilot pentru a evita deteriorarea panoului. Odata ce toate gaurile sunt realizate, veti putea aplica amortizorul hidraulic.

Fixarea pe usa a dispozitivului hidraulic si a bratului de legatura

Pozitionati amortizorului hidraulic in locul ales si incepeti sa instalati cele doua suruburi de fixare diagonal. Strangeti usor, fara a le insuruba complet. Astfel, veti putea controla alinierea perfecta a dispozitivului. Pozitionati cele doua suruburi ramase si strangeti-le. Daca amortizorul hidraulic este corect aliniat la marginea panoului usii, atunci puteti strange complet toate fixarile.

Procedati apoi in aceeasi maniera pentru a instala suportul bratului amortizorului hidraulic. Fixati in cele din urma bratul de legatura pe corpul amortizorului folosind surubul furnizat. Ungeti cele doua elemente ale bratului amortizorului.

Reglarea vitezei amortizorului hidraulic pentru usi

Folositi o surubelnita cu cap plat pentru a actiona surubul de reglare a vitezei de inchidere a usii. Veti identifica surubul corespunzator consultand manualul de instalare. Reglarea vitezei de inchidere ar trebui sa va permita sa beneficiati de o deschidere a usii adaptata nevoilor dumneavoastra. Faceti teste pentru a va asigura ca gasiti viteza potrivita de inchidere.

Varietatea modelelor

Daca ati urmat pasii anteriori, atunci ati terminat instalarea amortizorului hidraulic! Felicitari!

Pentru a alege un amortizor hidraulic potrivit nevoilor dumneavoastra, accesati magazinul online Fernand.ro. Va oferim o gama larga de modele, adaptate greutatii si latimii fiecarei usi pe care doriti sa o echipati. Veti gasi, de asemenea, diferite design-uri, pentru a imbina estetica cu functionalitatea. Desigur, consilierii nostri va stau la dispozitie pentru a va ajuta in alegerea dumneavoastra. Nu ezitati sa ne adresati intrebari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *