Solutii de siguranta industriala pentru domeniul naval

Domeniul naval ascunde o multitudine de pericole pentru lucratori in timpul perioadei de intretinere a echipamentelor si utilajelor, de aceea necesita o abordare speciala pentru a preveni accidentele de munca. Aceasta se intampla deoarece echipamentele, utilajele si sistemele din diferite tipuri de nave sunt foarte diferite fata de echipamentul gasit in alte sectoare industriale. Prin urmare, un sistem de inalta securitate, LOCKOUT TAGOUT (LOTO), este considerat vital pentru siguranta lucratorilor in timpul lucrarilor de reparatii si intretinere.

Adesea, navele nu au mecanisme individuale de deconectare sau separare care sa ofere izolare completa fata de diferitele surse de energie. Prin blocarea si etichetarea diverselor echipamente si izolarea lor de sursele de energie, procedura LOCKOUT TAGOUT (LOTO) asigura evitarea accidentelor. De asemenea, regulile cer ca personalul autorizat sa semnaleze dispozitivul sau dispozitivele de izolare a energiei pentru a-i avertiza pe ceilalti sa nu reporneasca echipamentul si sa ia masuri pentru a se asigura ca energia a fost izolata eficient.

Componentele de blocare trebuie sa fie montate pe comutatoare, dulapuri, robinete, manete, intrerupatoare, manere, priza de curent, butoane si alte locuri pentru a controla sursele de energie. In plus, acestea trebuie sa fie fabricate din materiale rezistente, capabile sa faca fata mediului in care sunt utilizate. Lacatele de blocare trebuie sa fie etichetate si sa nu fie utilizate in alte scopuri.

Fernand ofera sisteme personalizate LOCKOUT TAGOUT (LOTO) special concepute pentru industria navala, care includ produse ce va ajuta sa dezvoltati si sa implementati cu succes cel mai bun sistem Lockout Tagout pentru navele dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *