Cum ne securizam trotinetele?

Trotineta castiga din ce in ce mai multi adepti pentru deplasarile zilnice. Multi utilizatori, tineri sau mai in varsta, o adopta pentru a merge la scoala sau la serviciu si uneori chiar pentru toate deplasarile lor. Cu entuziasmul actual pentru acest mijloc de mobilitate, furturile devin din ce in ce mai frecvente. Iata cateva sfaturi pentru a-ti securiza trotineta atunci cand o lasi in stationare.

Blocarea trotinetei – o necesitate

Nu va departati niciodata de trotineta voastra fara a o bloca intr-un punct fix! Aceasta este, fara indoiala, cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi. Securizarea trotinetei voastre este absolut indispensabila, deoareceĀ aceasta atrage prin faptul ca este un obiect relativ facil de furat.

Trotineta electrica este un obiect tehnologic in voga, care are o valoarea reala pentru revanzare. Din acest motiv, sunt multi raufacatori care ar fi interesati de ea. Atunci cand o trotineta este lasata nesupravegheata si fara securizare eficienta, un furt poate avea loc foarte rapid. Securizarea trotinetei voastre va ofera cele mai mari sanse de a o regasi acolo unde ati lasat-o.

Descurajarea hotilor – principii de baza si sfaturi pentru securizarea trotinetei

Cheia pentru a-ti securiza trotineta consta in a face tot posibilul pentru a-i descuraja pe hoti sa actioneze. Dificultatea ii indeparteaza pe cei care ar putea avea dorinta de a-ti fura mijlocul de transport. De ce? Pur si simplu pentru ca orice hot se teme in primul rand sa fie prins cu mana in sac. Pentru a indeparta infractorii, uneori este suficient sa le complici sarcina: atunci ei se vor interesa de alte prazi mai usoare.

Parcarea intr-un loc aglomerat

Prima regula pentru a descuraja hotii si a-ti securiza trotineta este sa o lasi intr-un loc frecventat, unde exista circulatie. Este dificil in acest caz sa se incerce un furt in mod discret. Asadar, evita cu grija locurile izolate pentru a parca trotineta ta. Intr-un loc prea linistit, un hot ar avea timp sa se opreasca si sa incerce sa ocoleasca sistemul de securitate al trotinetei tale.

Atasarea trotinetei la un suport solid si nedetasabil

Pentru a avea cele mai mari sanse de a-ti regasi trotineta electrica la intoarcere, este important sa o incuila un suport fix, folosind un sistem antifurt fiabil si rezistent. Poti alege un stalp sau chiar suporturile urbane special amenajate pentru parcarea biciletelor si trotinetelor. Este important sa te asiguri ca suportul la care intentionezi sa atasezi trotineta in timpul absentei tale nu poate fi usor demontat sau taiat. Evita elementele mobile, precum gardurile de santier, sau cele usor de taiat, precum un gard din plasa. Scopul este sa impiedici pe oricine sa-ti poata lua trotineta. De fapt, dandu-i tot timpul necesar, un hot ar putea reusi sa dezactiveze sistemul de securitate.

Blocarea trotinetei prin intermediul cadrului

Pentru a-ti securiza trotineta in cel mai bun mod posibil, recomandam sa o prindeti de cadru, in partea de jos a tubului vertical care se ridica spre ghidon. Daca folositi un antifurt flexibil de dimensiuni mari, precum un lant, nu ezita sa-l strangeti efectuand mai multe invartiri in jurul cadrlui si a suportului de fixare.

Solutii pentru securizarea unei trotinete

Pentru a securiza o trotineta parcata in aer liber, cea mai simpla solutie este sa folositi un sistem antifurt. Exista diferite modele potrivite, cum ar fi antifurtul pentru bicicleta, antifurtul in forma de U, antifurtul pliabil, lantul cu lacat sau antifurtul special pentru trotineta. Va recomandam sa optati pentru un antifurt robust, cu inchidere sigura, avand in vedere valoarea trotinetei electrice. Nu uitati sa luati in considerare si dimensiunea si greutatea antifurtului, pe care va trebui sa-l transportati in timp ce mergeti cu trotineta. Prin urmare, nu cumparati un antifurt pentru motociclete pentru a securiza o trotineta. Ar fi prea greu si voluminos pentru a fi transportat.

Antifurtul pentru biciclete

Exista diferite tipuri de antifurturi pentru biciclete, acestea oferind niveluri variabile de securizare. Avand in vedere valoarea unei biciclete, va recomandam sa investiti intr-un model rezistent la incercarile de taiere si care are o cheie securizata sau un sistem de inchidere cu cod. Un antifurt pentru biciclete cu cablu din otel cimentat face parte din sistemele cele mai rezistente. Cu cat diametrul cablului este mai mare, cu atat este mai dificil de taiat. Un lacat cu mecanism de disc ofera o protectie mai buna.

Sistemul antifurt in forma de U

Antifurtul in forma de U reprezinta, de asemenea, un sistem foarte bun pentru securizarea unei trotinete prin inchiderea cadru-ului de un suport exterior fix. Cu toate acestea, dezavantajul acestui sistem antifurt sunt volumul si greutatea sa. Inainte de a-l alege, trebuie sa va puneti intrebarea cu privire la transportul sau. Va fi o piedica in deplasarile zilnice sau nu? Daca raspunsul este negativ, atunci puteti opta pentru un antifurt in forma de U. Alegerea sa depinde si de nivelul de securitate oferit de producator, care este legat de materialul si diametrul arcului, precum si de tipul de chei.

Sistemul antifurt pliabil

Usor, robust si compact, antifurtul pliabil reprezinta o modalitate buna de a securiza o trotineta. Conceptia sa ii permite sa se adapteze la orice configuratie. Mai usor de transportat decat un antifurt in forma de U, reprezinta o buna alternativa la acest sistem. Exista doua versiuni disponibile: una cu inchidere cu cheie si cealalta cu inchidere cu cod. Este, de asemenea, foarte fiabil.

Lantul cu lacat

Pentru a securiza o trotineta, lantul cu lacat ramane o solutie foarte fiabila. Puteti sa-l strangeti efectuand mai multe invartiri, la fel ca in cazul antifurtului pentru biciclete. Exista diferite modele de lanturi, cu rezistenta variabila. Va trebui sa alegeti, de asemenea, un lacat care ofera un nivel foarte bun de securitate, pentru a preveni taierea sau deschiderea cu un croset. La fel ca in cazul antifurtului in forma de U, inainte de a cumpara un lant, trebuie sa va puneti intrebarea cu privire la transportul acestuia in viata de zi cu zi, deoarece un lant este destul de greu si voluminos.

Antifurtul pentru trotinete cu blocare pe disc

Inspirat de sistemul antifurt al scuterelor, antifurtul pentru trotinete este un sistem conceput special pentru aceasta noua forma de mobilitate. Se monteaza pe discul de franare al trotinetei. Odata blocat cu ajutorul cheii sau a codului de acces, impiedica orice deplasare a trotinetei. Un cablu de intoarcere spiralat este furnizat pentru a va permite sa atasati trotineta de un suport fix. Astfel, evitati ca cineva sa o poata lua.

Magazinul Fernand va ofera o gama larga de solutii pentru securizarea trotinetei. Expertii nostri sunt la dispozitia dumneavoastra in cazul in care aveti nevoie de sfaturi pentru alegerea potrivita. Nu mai asteptati pentru a investi intr-un antifurt pentru trotineta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *