Broastele aplicate: modele si particularitati

O broasca aplicata este un dispozitiv de blocare utilizat pentru a inchide si a asigura o usa, o fereastra sau orice alt tip de poarta.

Broastele aplicate pot fi actiunate cu o cheie pe ambele parti sau cu o cheie si un buton, in functie de modelul ales.

Broastele suplimentare sunt folosite pentru a spori nivelul de securitate si a proteja si restrictiona accesul asupra anumitor locuinte sau incaperi. 

Este important sa alegeti incuietoarea care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra, luand in calcul nivelul de securitate pe care il asteptati si pretul produsului.

Cum alegem o broasca aplicata?

Pentru a alege obroasca aplicata este necesar sa cunoasteti usa pe care urmeaza sa o montati: usa de intrare, usa secundara, usa de la pivnita…

Odata ce tipul usii a fost stabilit, trebuie sa definiti nivelul de securitate dorit. O broasca aplicata care urmeaza sa fie montata pe usa principala ar trebui sa aiba un nivel de securitate mai ridicat decat al unei incuietori secundare, de exemplu.

Nivelurile de securitate variaza de la 1 la 10, 10 fiind nivelul maxim de securitate.

Dupa ce s-a stabilit nivelul de securitate dorit trebuie sa alegeti lungimea corecta a cilindrului. Este un element simplu de determinat deoarece lungimea necesara a cilindrului coincide cu grosimea usii dumneavoastra. 

Care este diferenta dintre o broasca aplicata si o broasca incastrata?

Broastele incastrate se introduc in foaia de usa, reprezentand in cele mai multe cazuri metoda principala de inchidere. Pe de alta parte, broastele aplicate au ca rol principal suplimentarea nivelului de securitatea. Se aplica direct pe usa, montarea acestora realizandu-se mai facil.

Ce incuietoare sa alegeti pentru usa principala?

Pentru o usa principala aveti nevoie de o broasca aplicata cu un nivel de securitate de cel putin 8/10.

Este important ca usa principala sa fie accesorizata si cu un cilindru de securitate inalta.

Recomandam in mod deosebit modelul de broasca Transit 2 de la  Thirard, fie cu intrare dubla cu cheie, fie cu cheie si buton de inchidere in interior.

Broasca aplicata Transit 2 are un nivel de securitate 8/10 fiind compusa dintr-un cilindru cu 8 pini si protectie anti-gaurire. Acest model este patentat la nivel de chei, acestea fiind reproductibile doar in fabricile producatorului pe baza cardului de proprietate.

Avantajul acestui produs este dat de posibilitatea de a fi introdus intr-un sistem de cheie unica, oferindu-va posibilitatea de a actiona ambele incuietori de pe usa cu ajutorul aceleiasi chei.

Particularitati ale broastelor aplicate

In familia incuietorilor pentru usi exista mai multe modele in functie de utilitatea dorita.

Am definit criteriile pentru alegerea incuietorului usii principale, dar exista broaste aplicate potrivite pentru usa pivnitei

Broasca aplicata pentru o usa pivnitei  are specificul de a avea doar o intrare cu cheie exterioara, incuierea din interior fiind inutila.

Aceasta tip de broasca aplicata est potrivit in special pentru o usa  pivnitei, sopronului, garajului etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *