Cilindrul cu dubla intrare

Cilindrul cu dubla intrare este cilindrul pe care il gasim cel mai des pe usile de intrare ale unei locuinte.

Un cilindru cu dubla intrare poate fi actionat prin intermediul aceleiasi chei atat din interior cat si din exterior.

Nevoia principala a instalarii unui cilindru pe o usa tine de securitate. Pentru a fi siguri ca cilindrul ales raspunde nivelului de securitate dorit, acesta trebuie ales in fucntie de anumite criterii – material, tipul cheii, elemente de securitate suplimentare etc.

In acest articol vom incerca sa va oferim toate informatiile necesare pentru a defini si gasi cilindrul cu dubla intrare care va corespunde usii dumneavoastra, dar si asteptarilor dumneavoastra.

Cum masuram un cilindru?

Pentru a masura dimensiunile unui cilindru este necesar sa masuram din mijlocul gaurii surubului de prindere in stanga (cota 1) si in dreapta (cota 2).

Astfel, exista doua tipuri de cilindri: simetrici (30×30 mm, 40×40 mm) si asimetrici (30×40 mm, 30×60 mm).

Rezistenta unui cilindru standard (cu dubla intrare) impotriva tentativelor de spargere

In functie de materialele din care este fabricat si elementele de securitate de care dispune un cilindru poate avea un nivel scazut, mediu sau ridicat de securitate. Exista numeroase protectii care exista pentru a impiedica diversele incercari de spargere, pe langa numarul de chei care fac mai mult sau mai putin complexe incercarile de deschidere a unui cilindru.

Elemente de protectie foarte populare sunt:anti-smulgere, anti-perforare, anti-speraclu, anti-rupere. Cu cat un cilindru are mai multe astfel de elemente, cu atat nivelul de securitate este mai ridicat.

Cilindrul de blocare cu dubla intrare trebuie, deci, ales in functie de destinatia sa, pentru o usa de intrare intr-o casa, se recomanda un cilindru de inalta securitate cu dubla intrare, in timp ce pentru de interior cilindrii de securitate scazuta sau medie sunt suficienti.

Ce tip de cilindru este recomandat sa alegem pentru usa principala?

Deoarece usa principala a unei incaperi este cea care are nevoie de cel mai ridicat grad de protectie, se recomanda instalarea unui cilindru de inalta securitate.

Micul truc al lui “Fernand” – ca element suplimentar al unui cilindru de inalta securitate cu dubla intrare va recomandam “functia de urgenta”.

Functia de urgenta presupune ca un cilindru sa poata fi deschis din exterior chiar daca la interior se afla o cheie introdusa in acesta. Functia de urgenta are ca rol principal folosirea unui cilindru de securitate inalta intr-un nivel de confort superior.

Putem imbunatati si mai mult confortul si securitatea cu ajutorul cilindrilor?

Raspunsul este DA! Va recomandam sistemul de cheie unica. Cu ajutorul acestuia puteti deschide toate usile (de intrare, de interior, de garaj) cu ajutorul unei singure chei.

Principiul este urmatorul: dupa masurarea dimensiunilor usilor dumneavoastra, solicitati fabricarea personalizata a unor cilindri cu dubla intrre care se deschide cu aceeasi cheie.

Va invitam sa consultati acest articol pentru mai multe informatii despre cheia unica:

Cilindrii sunt reversibili sau au sens de instalare predefinit?

In principiu, un cilindru nu are o directie specifica de instalare.

In schimb, in functie de modelul ales, este important sa se respecte dimensiunile interioare si exterioare, deoarece unele game de cilindri sunt echipate cu protectie numai pe partea exterioara.

De exemplu, gama Transit 2 de la Thirard beneficiaza de o taietura predefinita pe una dintre cele doua parti ale corpului cilindrului, parte care este, deci, prevazuta pentru a fi instalata la exterior.

Partile componente ale cilindrilor au dimensiuni standard?

Camele tuturor cilindrilor cu profil european sunt identice si normalizate pentru o potrivire exacta. Exista si o exceptie pentru elementele de tamplarie metalica, camele putand sa fie reduse.

Cum se demonteaza un cilindru european cu dubla intrare?

Demontarea unui cilindru se face urmand doi pasi:

  • Desfaceti surubul de prindere care se afla pe partea subtire a foii de usa
  • Cu ajutorul cheii invartiti pana in momentul in care cama se elibereaza din broasca, iar apoiu trageti cilindrul afara

Pot adauga si alte elemente suplimentare de securitate cilindrui?

Nu este posibil sa adaugati protectie direct la cilindru, dar este posibil sa adaugati accesorii care sa-l suplimenteze nivelul de securitate, precum o rozeta anti-efractie. Aceste elemente de siguranta au ca scop protejarea cilindrului si sporirea rezistentei sale.

Trebuie sa luati in considerare faptul ca un cilindru cu dubla intrare este un produs important care protejeaza casa dvs. si ca acesta are o functionare mecanica, deci este necesar sa-l intretineti, asa cum va intretineti automobilul. Recomandam utilizarea de grafit sau Lubra-rapid pentru a lubrifia cilindrul, cu o lubrifiere uscata pentru a garanta rezistenta acestuia in timp.

Nu recomandam cu tarie utilizarea de substante uleioase, cum ar fi uleiul sau WD-40…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *