Ce este o incuietoare multi-punct aplicata sau ingropata?

O incuietoare multi-punct este un tip de incuietoare de inalta securitate pentru usile de intrare, care se caracterizeaza prin existenta a trei puncte de blocare. Aceste puncte de blocare sunt, de obicei, dispuse astfel: unul in partea superioara a usii, unul in partea inferioara a usii, iar al treilea in dreptul surubului de blocare al broastei. Acest lucru permite blocarea usii in trei locuri diferite, ceea ce face deschiderea usii mai dificila pentru hoti sau intrusi.

Aceasta incuietoare este utilizata in mod obisnuit pentru usile de intrare ale caselor, apartamentelor, cladirilor si usilor de magazine pentru a asigura o securitate sporita impotriva intruziunilor.

Exista mai multe tipuri de incuietori multipunct, fiecare avand propriile caracteristici si utilizari.

Broastele multi-punct incastrate

Broastele multi-punct ingropate sunt incuietori care se incastreaza in foaia de usa si sunt, in general, blocate prin intermediul unui butuc cu cheie.

Acest tip de broasca este foarte frecvent utilizat pentru a securiza usile de intrare ale caselor, apartamentelor, cladirilor si magazinelor. Incuietorile multi-punct ingropate ofera un plus evident al nivelului de siguranta fata de cele cu blocare intr-un singur punct.

Broastele multi-punct ingropate pot fi instalate pe usi din lemn, metal sau PVC.

Broastele multi-punct aplicate

Broastele multi-punct aplicate cu 3 puncte sunt un tip de incuietoare de securitate pentru usile de intrare, care sunt fixate pe foaia de usa. Acest tip de broasca este utilizat, in general, pentru usile de intrare ale caselor, apartamentelor, cladirilor si magazinelor pentru a asigura o securitate sporita impotriva intruziunilor.

Broastele multi-punct aplicate sunt, in general, mai usor de instalat decat cele ingropate.

Cum deblocam o usa pe care este montata o broasca multi-punct?

Exista mai multe metode pentru a deschide o usa blocata cu o broasca multi-punct. Iata cateva metode obisnuite folosite pentru a deschide o usa cu o broasca de siguranta multi-punct blocata:

Utilizati o cheie: Daca aveti o cheie pentru butucul broastei, incercati sa o introduceti in broasca si sa o intoarceti. Daca nu functioneaza, incercati sa o lubrifiati (cu grafit) sau sa o curatati.

Utilizati un card: Daca nu aveti o cheie, puteti incerca sa utilizati un card de plastic pentru a debloca broasca. Introduceti cardul intre usa si toc, apoi faceti parghie pentru a debloca broasca.

Utilizati o unealta de crosetare: Daca aveti instrumente pentru crosetare, puteti incerca sa utilizati o asemenea unealta pentru a incerca deblocarea broastei.

Este important sa stiti ca aceste metode pot provoca daune broastei sau usii, deci este mai bine sa contactati un specialist in lacatuserie pentru a rezolva problema. Va fi capabil sa determine cauza blocarii si sa va ofere solutia cea mai potrivita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *