Cum sa alegi manerele ferestrelor?

Indiferent daca decideti sa va schimbati manerele la o fereastra veche sau sa le reconditionati cu altele noi, fernand.ro va poate sfatui. Accesorii de design si decorative, manerele ferestrelor aduc intotdeauna o nota de stil decorului dumneavoastra. Pentru a alege manerele ferestrei, trebuie luate in considerare diferite elemente:

·         Sistemul de blocare

·         Masurarea patratului manerului

·         Placa sau sildul

·         Estetica

Alegerea manerelor ferestrei, o chestiune de inchidere

Maner cu buton: nu numai ferestrele PVC, ci si ferestrele franceze pot fi echipate cu un maner cu buton pentru a actiona deschiderea si inchiderea. Modelele cu carje cu butoane sunt mai ergonomice, facand deschiderea si inchiderea mai confortabile in timpul utilizarii.

Maner de tragere: exista si sistemul de inchidere cu tractiune. Unele manere sunt dotate cu un buton de blocare pentru usile de la terasa.

Maner cu blocare prin cheie: sistemul de blocare cu cheie pentru o fereastra sau o usa de patio este ideal pentru a va extra securiza casa contra intrusilor sau de a preveni deschiderea ferestrelor de catre copii.

Maner Cremon: In fapt, cremonul nu este altceva decat un mecanism de inchidere a unei usi sau a unei ferestre, arata ca un maner care functioneaza prin rotire, cu ajutorul unei roti dintate cremaliere, sau prin intermediul unui disc de care sunt montate doua tije. Acesta face o rotire de 180 de grade la inchidere.

Masurarea patratului unui maner

Inainte de a alege manerele ferestrei, este important sa ii cunoasteti dimensiunile. Prin urmare, este necesar sa se masoare patratul de fixare al ferestrelor sau usilor ferestrelor, adica sa se masoare lungimea si latimea acestuia.

Latimea patratului de fixare poate fi de trei dimensiuni: 6 mm, 7 mm si 8 mm.

Placa sau sildul manerului

Placa sau sildul are rol de fixare dar ornamental. Este important sa-i luati dimensiunile masurand distanta centrala, adica masurand intre punctele de fixare ale placii. Distanta centrala poate fi de doua dimensiuni: 43 mm sau 50 mm.

Uneori suruburile de fixare pot fi ascunse de un capac pentru a pastra o latura mai estetica.

Alegeti manerele ferestrei – designul

Cel mai adesea, manerele ferestrelor fac parte din obiectele decorative si nu sunt alese la intamplare. Aceste manere pot fi din diferite materiale precum aluminiu, alama, otel inoxidabil, lemn, portelan … si de design diferit, rustic, original, clasic …

Toata lumea poate gasi manerul usii care li se potriveste.

Daca aveti ferestre din lemn si decor contemporan, puteti alege manerele din fereastra din otel inoxidabil sau cromate pentru a oferi un contrast frumos la moda. Manerele din fier patinat sau cu un design foarte rustic vor fi perfecte pentru a intari un decor traditional. Si pentru o originalitate maxima, gandeste-te in afara cutiei si foloseste materiale! Alegerea manerelor ferestrelor din portelan, alama si chiar bronz isi pot gasi locul pe ferestrele clasice din lemn sau PVC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *