Balamale usa: tipuri, materiale

Exista mai multe balamale pentru fiecare aplicatie, in functie de tipul de usa care necesita balamaua.

Balamalele ofera un punct flexibil care permite usii sa se roteasca in una sau doua directii si, de asemenea, sa sustina greutatea usii. O varietate imensa de balamale poate determina chiar aspectul casei dvs., astfel incat un factor important pe care va trebui sa il luati in considerare este cat de usor este sa instalati. Exista anumite lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a cumpara o balama, de exemplu, cat de mari trebuie sa fie, cate trebuie, unde doriti sa le instalati si daca aveti nevoie de orice alta caracteristica pe care ati dori sa o aveti.

Multe dintre problemele legate de usa se datoreaza faptului ca balamaua este utilizata gresit.

Dimensiunile balamalelor, materialele si tipurile

Balamalele ar putea fi fie de dreapta, fie de stanga, dar care este cel mai bun material de ales? Care este dimensiunea corecta a balamalei pentru proiectul meu? Unul dintre factorii care conduc selectia balamalelor este daca balamaua va fi vizibila sau nu. Tipul balamalelor este, de asemenea, determinat de cadrul de usa, de pozitia usii si de felul in care usa se va deplasa spre tine sau departe de tine.

Iata lista celor mai comune balamale si posibilele aplicatii pentru fiecare dintre ele:

Balamale sudabile– utilizate mai ales pe usi grele.

Double Action Spring-Folosit in mod obisnuit pe usile de bucatarie si / sau in salile de mese. Nu este recomandat pe usi grele si uneori folosit in usi swinging in ambele sensuri.

Balamale de mobila – cele mai comune utilizate pe usile dulapului ca balama este in mare masura ascunse. Nu necesita o taisura care sa fie taiata si ideala pentru a fi utilizata pentru usile usoare si constructiile mici.

Balamale Universale – sunt de obiceidintr-o singura bucata, si trebuie scoasa usa pentru a fi montate

Balamale standard – Probabil cea mai utilizata si una cea mai instalata. Este disponibil in diferite dimensiuni, vine intr-o varietate de dimensiuni intre 13mm si 150mm. Foarte fiabile si puternice si foarte ingrijite odata instalate.

Balamale ascunse – Acest tip de balamale sunt ascunse vederii, cu un un design frumos. In mod normal este disponibil in doua dimensiuni de 25mm si 36mm.

În special pentru ușile principale, mai ales cele grele, se recomandă utilizarea suplimentară a unor apărătoare de balamale (de asemenea în pereche).

Balamale Caracteristici

Unele balamale va pot oferi protectie suplimentara sau calitate in proiectul dvs. De exemplu, materialul din care este realizat balamaua va contribui la conservarea duratei de viata a balamalei sau la rezistenta la coroziune. Daca instalati o balama pe o usa cu rezistenta la foc, asigurati-va ca ati verificat daca balamaua este recomandata pentru a fi utilizata pe usile cu incendiu.

Alte balamale sunt ideale pentru a fi folosite impreuna cu blocarea electrica, deoarece sunt proiectate sa conduca electricitate. Balamalele colorate ar trebui sa fie luate in considerare atunci cand proiectul are nevoie de un accent colorat sau un accent in camera dumneavoastra.

Materialul balamalelor – Balamalele ușilor vin într-o varietate de materiale, cele mai obișnuite fiind oțelul inoxidabil, alama, cupru, bronzul, fontă și pielea. Locul de amplasare a usii poate dicta materialul de care aveți nevoie. De exemplu, pe o ușă exterioară, puteți opta pentru inox pentru calitățile sale rezistente la coroziune. Pentru usile de interior cele de otel inoxidabil sunt cele mai potrivite.

Sfaturi pentru instalarea balamalelor

La instalarea unei balamale , asigurati-va ca ati lasat cel putin 0.30 cm intre balamale si marginea usii si / sau cadrul usii. Daca instalati balamaua mai aproape de margine, ar putea deteriora usa / rama atunci cand se insurubeaza.

Se recomanda instalarea balamalei de aproximativ 12 cm din partea superioara a usii si in jur de 25 cm de jos. Al treilea balamale trebuie amplasat la punctul intermediar dintre balamalele de sus si de jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *