Cum deblochezi o portiera inghetata?

Iarna este bine instalata, si a adus cu ea mai multe inconveniente. In caz de frig extrem, pe parbriz se asterne o pojghita de gheata, iar incuieturile portierelor ingheata la propriu. Cum va puteti dezgheta incuietoarea? Inainte de a arunca apa clocotita pe ea, cititi sfaturile noastre simple si rapide care nu va vor deteriora incuietoarea.

O bricheta sau un chibrit

Aceasta metoda este posibila cu cheile metalice care nu au cipuri integrate, altfel circuitele electrice se vor arde.

Plimbati flacara brichetei peste cheie timp de cateva secunde pentru a o incalzi. Aveti grija sa nu o topiti! Introduceti cheia in incuietoare fara a incerca sa o rotiti. Uneori poate fi necesar sa va reincalziti cheia pentru a va asigura ca se potriveste corect in mecanism. Odata ce incuietoarea este complet dezghetata, veti putea intoarce cheia.

Bauturile spirtoase

Daca aveti o bautura spirtoasa, turnati-o incet pe broasca pentru a o dezgheta. Nu turnati foarte repede, deoarece puteti pierde mai mult alcool decat este necesar. Avantajul acestei metode consta in faptul ca bauturile alcoolice pot fi gasite, in cazul in care nu aveti in casa, in orice magazin.

Solutia speciala pentru dezghetarea incuietorii

Solutia speciala pentru dezghetarea incuietorii este metoda cea mai indicata pentru a fi folosita in conditiile in care dispuneti de acest produs. Acest tip de produs, adesea sub forma de aerosoli, poate fi gasit in benzinarii, magazine de bricolaj si supermarketuri. Este de foarte mare ajutor daca reusiti sa aveti acest produs pe toata durata iernii. Va dezgheta foarte repede orice tip de incuietoare.

Cum sa preveniti blocarea portierei?

O portiera blocata din cauza inghetului poate fi o surpriza neplacuta atunci cand pleci sau te intorci de la serviciu. Pentru a evita acest inconvenient, preveniti inghetarea cu un lubrifiant, cum ar fi vaselina sau glicerina, si purtati cu dvs. permanent o solutie pentru dezghetarea incuietorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *