4 sfaturi pentru a evita incendiile domestice

Incendiile domestice vin neanuntate, se intampla brusc si revendica anual multe victime. In acest articol va oferim 4 sfaturi de preventie a incendiilor domestice.

1 – Echipati-va cu un detector de fum si un extinctor

Instalarea unui detector de fum este cel mai bun mod de a fi avertizat de un incendiu in casa ta. Acest dispozitiv mic, care este atasat pur si simplu de tavan, functioneaza cu baterii (verificati-l in mod regulat) si poate fi conectat la un sistem de monitorizare la distanta care sa alerteze serviciile de urgenta in caz de incendiu.

In mod similar, este recomandat sa aveti in casa un mic stingator care va fi depozitat intr-un loc accesibil.

2 – Verificati sistemul electric

Daca cumparati o casa, este important sa aflati starea circuitului electric. Este unul dintre elementele care nu suporta amanare. Costurile, de multe ori un impediment in luarea anumitor decizii, nu trebuie sa fie un argument in acest caz. Verificarea si imbunatatirea sistemului electric va vor spori considerabil nivelul de siguranta si confort.

Daca inchiriati un apartament, solicitati-i proprietarului informatii cu privire la circuitul electric si impuneti-i renovari daca este cazul.

Verificati in mod regulat daca instalatia electrica functioneaza optim.

3 – Intretineti sistemele de incalzire

Indiferent de sistemul (sistemele) dumneavoastra de incalzire este recomandat ca acesta sa fie verificat de catre un specialist cel putin o data pe an. Fiecare sistem are propriile sale caracteristici de intretinere care este necesar sa fie respectate pentru siguranta dumneavoastra.

4 – Evitati producerea curentului de aer

Acest sfat va poate surprinde, dar poate evita multe riscuri inutile. Daca evitati producerea curentului puteti preveni caderea unor obiecte inflamabile, cum ar fi lumanarile. De asemenea, evitati ca o hartie sau alte obiecte usor inflamabile sa ajunga la flacara aragazului.  Asigurati-va ca usile raman inchise cu ajutorul unui zavor instalat pe usile care duc la exterior sau la garaj.

Ce trebuie facut in caz de incendiu?

Daca, in ciuda tuturor masurilor de precautie, se declanseaza un incendiu in casa dumneavoastra, este responsabilitatea dumneavoastra sa urmati pasii recomandati de pompieri pentru a reactiona rapid si eficient. De asemenea, este important sa le oferiti copiilor o educatie in acest sens.

Daca trebuie sa va amintiti o singura regula pentru a va proteja casa si familia aceasta este: vigilenta!

Fernand – siguranta ta este pe primul loc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *