Ce sisteme de intredeschidere usi si ferestre sa alegi?

Ce sunt sigurantele pentru intredeschidere usi?

Sunt dispozitive speciale de blocare partiala a usii de intrare, care impiedica deschiderea completa a acesteia. Au, practic, un dublu rol: atat pentru a impiedica intrarea in casa sau apartament a persoanelor nedorite (permitand, totusi, identificarea si dialogul cu acestea prin usa intredeschisa); cat si pentru a preintampina parasirea incintei de catre copii, fara ca acestia sa fie insotiti.

Exista mai multe tipuri de astfel de dispozitive. Cel mai simplu este siguranta cu lant de usa: un capat al lantului este fixat de toc, iar celalalt, dotat cu o patina, poate culisa intr-o clema, prevazuta cu un spatiu mai mare intr-un capat, pentru scoaterea patinei – aceasta poate fi eliberata doar cand se inchide usa (este o masura de precautie, pentru a impiedica persoana din afara sa aiba acces la patina prin usa intredeschisa). Exista si modele cu un mini-zavor suplimentar pentru blocarea patinei in interiorul clemei.

Un principiu similar pentru intredeschiderea usii este intalnit si in cazul sigurantei cu corp fix, doar constructia este diferita: clema este fixata in tocul usii, iar prin ea poate culisa, pe masura ce se intredeschide usa, un bolt fix, cu cap solid (care poate fi scos prin portiunea mai larga a clemei doar la inchiderea completa a usii, nefiind posibil accesul la el din afara, prin usa intredeschisa).

La fel ca in cazul vizoarelor, gama de dispozitive de intredeschidere a usilor propusa de Fernand va satisface atat necesitatile de siguranta, cat si pe cele estetice, datorita designului elegant si a materialelor calitative folosite.

Aveti doua optiuni pentru a va echipa usa:

Siguranta cu lant de usa 

Un lant, mobil pe patina corpului si fixat pe contraplaca, serveste ca veriga intre cele doua parti ale usii. Se deblocheaza prin apropierea usii si prin alunecarea lantului de deschidere.

Simplu de instalat, siguranta cu lant de usa este o protectie eficienta daca placile sunt fixate corect pe un suport adecvat. Lantul este punctul slab al acestui sistem si poate fi taiat cu usurinta. Prin urmare, este important sa va asigurati ca lantul este realizat din otel si ca este suficient de gros.

Siguranta usa cu tachet

Aceasta are punte si tachet de blocare, este un dispozitiv simplu si foarte solid pentru asigurarea usii de intrare, permitand doar intredeschiderea acesteia pentru a verifica identitatea celor din fata usii.

Pentru siguranta maxima, alegeti un model de otel fixat de un sistem de suruburi armate.

Doriti o siguranta pentru intredeschidere ferestre?

Pentru pozitia intredeschisa a geamurilor exista dispozitive de siguranta cu mai multe pozitii, ce pot fi blocate cu lacat sau prin tije cu mai multe trepte. Exista si versiuni mai complexe care sa ofere siguranta ferestrelor intredeschise: sistem cu cablu si incuietoare ori sistem cu limba, de inaltare. Toate sistemele si dispozitivele sunt realizate din materiale de calitate si au un design deosebit.

Acest dispozitive de siguranta pentru ferestre sunt concepute de Thirard sa mentina fereastra intredeschisa, pentru a permite ventilarea interiorului casei in siguranta.. Datorita pozitiilor de blocare reglabile, se poate alege gradul de deschidere al ferestrei.

Pentru o Securitate sporita si siguranta copiilor aceste sisteme de intredeschidere geamuri pot fi folosite cu cheie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *