Apreciată pentru discreția sa, broasca de usa încorporata sau ingropata este, după cum sugerează și numele său, încastrata în grosimea ușii pentru vizibilitate redusa. Odată ce broasca este instalata, aceasta poate fi completata cu un mâner cu placi pentru a se potrivi cu design-ul interior. Găsiți aici toate sfaturile noastre pentru cum sa alegi o broasca de usa incastrata.
Măsuri de precauție
Înainte de a alege o broasca de usa încorporată, asigurați-vă că ușa dvs. este suficient de groasă și rezistentă. Chiar și un blocaj de protecție de înaltă securitate nu va fi util în caz de rupere dacă panoul ușii este suficient de subțire pentru a fi spart. De asemenea, țineți cont de tâmplăria de pe ușa dvs., care poate implica o blocare specifică, cum ar fi o ușă metalică.
Alegerea unei broaste de usi in functie de usa:
· Pentru o ușă de intrare: securitatea este esențială pentru intrarea dvs., acordați prioritate calității lacătului, numărul de puncte de blocare și un cilindru care asigură un nivel bun de protecție. Pentru uși din tâmplărie metalică, sunt necesare modele de profil specifice.
· Pentru o ușă interioară: în funcție de camerele pe care le servesc, ușile interioare nu necesită întotdeauna o încuietoare, cum este cazul unei uși din sufragerie, de exemplu. Pe de altă parte, ușile toaletelor sau băilor trebuie să fie prevăzute cu un sistem simplu de blocare. Ușile intermediare care merg către un garaj sau o pivniță ar trebui să ofere mai multă securitate. Încuietori încorporate specifice există și pentru uși glisante.
· Pentru o ușă de garaj: protecția la coroziune va fi necesară pentru a evita orice risc.
· Pentru o ușă de serviciu: nivelul de securitate trebuie să fie ridicat pentru acest tip de utilizare. Șabloanele pot fi de asemenea utilizate în compoziția organigramei dvs. sau într-o configurație unică a cheilor.
· Pentru o poartă sau fereastră: încuietori de mortiere special concepute pentru uz exterior sunt prevăzute cu protecție anticorozivă.
Alegerea unei broaste de usi in functie de tipul de incuietoare:
Cu sau fără cheie, cilindru sau blocare, broastele incorporate pot fi echipate cu diferite sisteme de închidere. Este important să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. de securitate.
Broasca fără cheie
Acest sistem de închidere este perfect pentru ușile interioare care nu necesită o încuietoare, de exemplu, o ușă de bucătărie. Broasca pentru ușile interioare care nu necesită blocarea accesului. Ușa care separă camerele, deschiderea sau închiderea acestora se face prin acționarea limbii jumătate de tură cu clanța.
Broaste cu blocare
Acest tip de blocare este preferat pentru ușile interioare și a căror cheie poate fi înlăturată ocazional, de exemplu usa de la dormitor, usa de la baie. Alegerea cheii va defini nivelul de securitate al blocării.
Broasca incorporata cu cheie
Din nou, această încuietoare este destinată utilizării în interior, în special pentru ușile de toaletă sau baie. Ușa poate fi blocată și deblocată folosind un buton de blocare din interiorul incaperii.
Cu butuc de usa incorporat
Butucul, care acționează deschiderea și închiderea (blocarea), este interschimbabil. Acest tip de broască permite de asemenea creșterea de securitate alegând butucii de înaltă siguranță. Acest sistem de închidere este destinat ușilor care se deschid spre exterior, cum ar fi ușile de la intrare.
Alegerea unei broaste de usi in functie de numarul de puncte deblocare:
Contrar broaștelor cu un singur punct care nu dispun decât de un singur punct de închidere, broaștele cu puncte multiple asigură blocarea ușii în mai multe puncte de siguranță. Permit astfel sporirea securității menținând un punct de deschidere și de închidere unic: mai multe puncte de securitate se închid cu o singură cheie, o singură dată.
Broaștele îngropate cu puncte multiple cele mai curente au 3 puncte de închidere: sus, jos și la mijlocul ușii. Totuși, există și broaște cu puncte multiple cu sau 7 puncte de închidere.
Mai multe date tehnice: Limba laterală centrală este în general dreptunghiulară și glisează în închizătorul de pe tocul ușii.
Limbile de sus și de jos pot fi de asemenea dreptunghiulare dar pot fi și rotunde sau chiar cu role fixate pe placa frontală, și care glisează pentru a intra în închizător
Alegerea unei broaste de usi in functie de dimensiuni:
Trebuie măsurate 7 dimensiuni înainte de a cumpăra broasca îngropată:
– Axul și interaxul broaștei îngropate
– Lungimea și lățimea plăcii frontale
– Grosimea și adâncimea carcasei
– Dimensiunea tijei
AXUL este dimensiunea dintre marginea broaștei și axul central al butucului, al găurii cheii sau al găurii butonului de blocare în funcție de modelul ales.
INTERAXUL reprezintă dimensiunea dintre axul central al tijei clanței (mânerului) și axul central al butucului, al găurii cheii sau al găurii butonului de blocare în funcție de modelul ales.
LUNGIMEA ȘI LĂȚIMEA PLĂCII FRONTALE:
– Lungimea standard a plăcii frontale este de 230 mm pentru a permite tuturor să schimbe cu ușurință broasca în funcție de modelul dorit, în special pentru ușile din lemn.
– Lățimea standard este de 20 mm din același motiv. Atenție totuși la ușile mai înguste, în special dacă sunt din lemn.
Atenție, chiar dacă există dimensiuni standard, este de preferat sî verificați aceste dimensiuni înainte de a schimba broasca.
Înainte de a vă duce să cumpărați broasca îngropată nouă, verificați forma plăcii frontale pentru a alege modelul bun.
ADÂNCIME ȘI GROSIME CARCASĂ (în spatele plăcii frontale)
Dimensiunile și grosimile carcasei variază în funcție de tipul de ușă (toc din lemn sau metalic). Este de preferat să se măsoare aceste cote.
MĂSURAREA TIJEI
Verificați mărimea tijei acestei broaște (6, 7 sau 8 mm) care trebuie să corespundă modelului de mâner instalat.
Alegerea unei broaste de usi in functie de norme:
MNF (Norma franceză): norma NF garantează calitatea de fabricare răspunzând la criterii de dimensiuni, de securitate pentru utilizatori, de durabilitate, de rezistență…
CE (conformitate europeană) Marcajul CE garantează respectarea exigențelor de securitate, de sănătate publică și de protejarea a consumatorilor după cum sunt definite de normele europene.
A2P (Asigurare Prevenție Protecție) :
Norma A2P reprezintă un gaj de securitate contra efracțiunilor care se poate dovedi un criteriu de primă alegere, în funcție de exigențele dumneavoastră.
Norma A2P ține cont în special de capacitatea unui produs de a rezista la tentativele de deschidere neautorizată într-o perioadă de timp dată. Atacurile unui operator care folosește forța fizică, unelte speciale (de mână, electrice și termice), dar și tentativele de deschidere fină sunt luate în considerare în evaluarea produsului. Norma A2P atestă faptul că produsele pe care este menționată răspund unor specificații tehnice stabilite și provin dintr-o producție a cărei calitate este controlată. Mai mult, marca A2P pe un produs corespunde unei certificări colective, recunoscute de companiile de asigurare, de instituțiile publice, utilizatori și profesioniști din domeniul siguranței.
Există trei niveluri pentru norma A2P:
A2P* Rezistență la efracție de 5 mn
A2P** Rezistență la efracție de 10 mn
A2P*** Rezistență la efracție de 15 mn
Alegerea unei broaste de usi in functie de tipuri de chei:
Mai multe tipuri de chei pot fi oferite în funcție de tipul de blocare încorporat ales.
· Cheia de siguranță simplă, cheie în formă de L sau cheie cu caneluri: cu o tijă rotundă șurubul său are caneluri care permit deblocarea blocajului.
· Cheia canelurii: constă dintr-o tijă rotundă și una sau două crestături cu caneluri și crestături utilizate pentru activarea mecanismului.
Cheia notched: numită și cheie reproductibilă, este un model standard care poate fi reprodus de orice lăcătuș, deoarece nu necesită mașini specifice.
· Cheia reversibilă: acest model nu are o direcție de inserție spre deosebire de alte tipuri de chei, inserarea și deblocarea sunt astfel mai rapide.
Dacă blocarea are un cilindru interschimbabil, vor fi disponibile și alte modele cheie.
Versiunile de șurub și lovire ale încuietorilor încorporate
Conform modelelor de blocare încorporate, există trei tipuri de șuruburi:
· Șurubul zăvorului: acesta este șurubul clasic observat pe majoritatea încuietorilor, în general este reversibil, permițându-l să fie instalat în funcție de direcția de deschidere a ușii.
· Ruloul: acest tip de șurub este practic pentru ușile cu balamale, deoarece își va relua locul în grevă, indiferent de direcția de deschidere a ușii.
· Cârlig: este conceput în principal pentru încuietori de uși, ferestre sau uși glisante exterioare. Pentru uși glisante interioare, va trebui să optați pentru un zăvor care urmează același principiu ca și cârligul.
În plus, dacă doriți să vă automatizați blocarea mortală, puteți opta pentru o lovitură electrică. Adesea folosit pentru clădiri și birouri, această încuietoare este deblocată la apăsarea unui buton.
Estetica încuietorilor mortiere
Estetica va fi ultima alegere pe care trebuie să o faceți înainte de a vă închide blocajul.
Finisajele
Pentru ușile interioare, finisajul standard va fi suficient. Cu toate acestea, pentru o ușă de intrare sau o ușă exterioară, va fi necesară o finisare anticorozivă pentru a menține durabilitatea blocării.
Tetiera
Capetele unei plăci de blocare încorporate sunt disponibile în două forme: rotunjite sau pătrate. Nu există contraindicații dacă acesta este rezultatul pe care îl doriți pentru ușa dvs.
Culoarea
Chiar dacă fiecare producător are propriile nuanțe, veți găsi în continuare patru culori standard pentru încuietori de mortiere: argintiu metalic, maro, negru și alb.
Acum puteți face alegerea în funcție de criteriile și nevoile dvs. Alegeți blocarea mortice de care aveți nevoie fără riscul de a greși. Găsiți o gamă largă de blocare încorporată și pentru orice întrebare, nu ezitați să ne contactați.