Broasca de usa incorporata: ghid de instalare intr-o usa noua

Broastele încorporate sunt foarte apreciate pentru discreția lor și, contrar credinței populare, sunt destul de simplu de instalat. Experții de la Fernand.ro explică pas cu pas cum se instalează o broasca ingropata pe o ușă nouă. Instalarea este diferită fata de inlocuirea unei broaste de usi vechi.

Pentru a instala o broasca de usa aveti nevoie de:

· O șurubelniță;

· O foaie de hârtie,

· Un creion, un metru;

· Bandă adezivă,

· Un burghiu,

· Un fitil plat,

· O dalta de lemn,

· Un ciocan,

· Noua ta broasca

Instalare broasca ingropata intr-o usa noua

Va trebui să începeți prin crearea locației necesare pentru introducerea acesteia. Dacă ușa dvs. are geamuri detașabile, este mai bine le indepartati pentru a evita deteriorarea în timpul forajului.

Pasul 1: Pregătire

Începeți prin a crea un șablon (dacă nu este furnizat), așezând broasca noua pe o coală de hârtie și marcând contururile și găurile cu un creion.

Tăiați șablonul și fixați-l pe ușă, de-a lungul tetierei cu bandă adezivă. Standardele prevăd că pătratul trebuie sa fie la o înălțime de 1,05 m de sol. Înălțimile sunt standard și potrivite pentru toți utilizatorii, indiferent de mărimea lor.

Cu creionul schitati direct pe usa toate elementele sablonului, apoi indepartati sablonul.

Pasul 2: Gaurirea usii

Folosind burghiul faceti găurile pentru pătrat, mânere și, eventual, cilindrul (butucul). Când vârful burghiului începe să iasă, schimbați laturile pentru a nu provoca daune usii.

Apoi creati spațiul pentru broasca. Pentru a face acest lucru, dati mai multe  gauri cu burghiul plat pentru uși standard sau cu grosime mare sau cu burghiu de lemn pentru uși mai subțiri. Utilizați șablonul desenat pentru a identifica adâncimea găurilor care urmează să fie efectuate.

Apoi scobiti carcasa pentru broasca. Folosiți dalta de lemn pentru a netezi marginile.

Pasul 3: Instalează-ți broasca de usa

Acum, când ușa dvs. este gata, veți putea să vă instalați broasca. Puneți broasca în locația creată, poate fi necesară o lovitură ușoară de ciocan pentru a o ancora. Verificați dacă gaurile efectuate la pasul 2 corespund cu broasca, apoi fixati broasca prin insurubare. Așezați suportul și garniturile.

Finalizați instalarea așezând mânerele și înșurubând cele două elemente.

Broasca usii acum este gata de utilizare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *