Ghid complet de alegere al unui antifurt de bicicleta sau antifurt de motocicleta calitativ

Biciclete, motociclete sau scutere, două roți au nevoie de o protecție eficientă pentru a evita furtul. Rotunde, în formă de U, în lanț sau pliabile, există mai multe tipuri de antifurt în diferite forme și materiale. Cum să alegi un dispozitiv antifurt? Fernand.ro vă ajută să faceți alegerea corectă pentru a vă proteja eficient vehicului pe două roți și pentru a preveni o tentativă de furt.

De ce să alegi un dispozitiv antifurt de calitate?

Mai frecvent decât ne imaginăm, furtul de biciclete lovește Romania și crește în fiecare an. În 2019, erau 500.000 de biciclete furate si 90% din ele niciodata recuperate. Aceste cifre sunt departe de a fi favorabile unei practici mai regulate a ciclismului.

Cu toate acestea, studiul merge mai departe analizând circumstanțele furturilor, iar primul motiv este aproape unanim: 95% dintre bicicliști nu au folosit un antifurt pentru biciclete de calitate! Chiar dacă acest accesoriu este un element de descurajare, nu trebuie uitat că protecția de proastă calitate va fi înlăturată în doar câteva secunde. Prin urmare, este foarte important să alegeți un dispozitiv antifurt rezistent, de calitate, potrivit pentru cele două roți.

La fel si furtul de motociclete este in crestere, mai ales in perioada primavara-vara.

Pentru a reduce riscul de a va pierde vehiculul cu două roți, este mai bine să alegeți un dispozitiv antifurt de calitate fiabil, decât să cumpărați o bicicletă nouă, scuter, bicicletă electrică sau o motocicletă.

Cum alegeti un antifurt?

Pentru a alege viitorul dispozitiv antifurt, va trebui, în mod evident, să țineți cont de locația parcării și de mediul său – în orașul de lângă o gară sau o stație de metrou va fi un loc mai riscant decât curtea clădirii companiei dvs. – și tipul dvs. de vehicul pe două roți – bicicletă sau motocicletă, model recent sau vechi, de bază sau prea echipat. Deci, puteți opta pentru:

Încuietoarea twisty: de bază și utilizată pe scară largă, se detașează și oferă securitate adecvată pentru bicicleta ta. Acest model este disponibil cu cheie sau combinație, în lungime de 50cm sau 12m pentru a atașa mai multe biciclete. Acest tip de blocare este practic, deoarece vă permite să conectați diferitele componente ale bicicletei.

Cu dispozitivul antifurt care este suficient de lung, puteți, fără griji, să atașați cadrul bicicletei, la un punct fix, la roata din spate și la roata din față a bicicletei, care, adesea echipată cu cupluri rapide, poate fi furată foarte ușor.

Încuietori de cadru: practice, dar nu foarte sigure, acest tip de blocare se atașează direct la cadru și permite rotirea roții din spate. Foarte practic în timpul scurtelor opriri, pur și simplu previne utilizarea bicicletei. Cu toate acestea, deoarece nu leagă bicicleta la un punct fix, este destul de ușor să iei bicicleta cu tine și, prin urmare, oferă un nivel de siguranță destul de scăzut.

Antifurt pliabil: aceeași securitate ca și un blocaj convențional, practic în plus. Într-adevăr, acest dispozitiv antifurt pentru biciclete sau scutere se pliază și se desfășoară pentru a vă satisface securitatea și nevoile mici de depozitare. Există, de asemenea, o versiune de cheie sau combinație.

Antifurt în formă de U: mânerul său din oțel acoperit rezistă încercărilor de tăiere. Există diferite modele pentru biciclete și scutere sau motociclete. Este unul dintre cele mai rezistente modele de încuietori, dar forma sa îl face uneori destul de nepractic.

Blocarea lanțului acoperit: cu un lanț de oțel întărit cu carcasă și acoperit cu o teacă de nailon, această încuietoare este foarte rezistentă la orice încercare de tăiere. Cu o cheie sau o combinație, este adesea folosit pentru motociclete și scutere, dar poate fi potrivit și pentru biciclete. Pentru o protecție ridicată de securitate, optați pentru lanțul învelit completat cu un lacăt blindat. Acest lucru asigură un lanț de înaltă calitate și un lacăt protejat împotriva tăierii și forfecării.

Blocarea discului: folosită în special pentru scutere, blocarea discului permite, după cum sugerează și numele său, să blocheze discurile de frână astfel făcând imposibilă folosirea scuterului. Vă rugăm să rețineți, însă, că acest tip de blocare trebuie utilizat numai pentru opriri pe termen scurt. Pentru a vă asigura cel mai bine cele două roți, ar trebui să utilizați întotdeauna un lanț pentru a-l lega de un punct fix!

Cu o ofertă din ce în ce mai largă, alegerea unui dispozitiv antifurt nu este ușoară, dar este un pas esențial înainte de a lua în considerare utilizarea celor două roți. Chiar dacă alegerea dvs. este influențată de bugetul dvs., rețineți că 95% din bicicletele furate aveau un blocaj de proastă calitate.

Ideal este să folosiți diferite modele de încuietori pentru a asigura securitatea maximă. Un lanț sau o blocare în U pentru cadru care va fi legat de un punct fix plus o întorsătură, suficient de lungă pentru a atașa roțile la cadru.

Prin urmare, este o idee bună să vă adaptați bugetul la calitatea celor două roți. În cele din urmă, cel mai important: atașați-vă mereu bicicleta, motocicleta sau scuterul chiar și în timpul absențelor scurte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *