Tot ce trebuie sa stii despre balamale mobila/balamale uși

Chiar dacă sunt considerate banale de cele mai multe ori, balamalele de uși sunt extrem de importante pentru o deschidere neproblematică a ușii în timp, precum și pentru siguranța fixării acesteia când este închisă. Indiferent că este vorba despre uși mici de mobilier ori de apartament sau de uși solide de intrare sau chiar de porți, alegerea balamalelor necesită atenție.

Similar cu ușile, există balamale de dreapta și balamale de stanga. Alegerea se face în funcție de sensul deschiderii ușii.

Montajul lor este în principiu simplu, necesitând câteva găuri și câteva șuruburi. Este, însă, foarte important ca balamalele să se potrivească tipului de ușă ca rezistență: adică pentru ușile grele e nevoie de cel puțin două perechi de balamale solide. Ele sunt realizate din două părți, una fixată pe tocul ușii, cealaltă pe marginea ușii, conexiunea între ele făcându-se printr-un bolț, care trebuie să aibă o rezistență îndelungată la deschiderea/închiderii ușii.

În special pentru ușile principale, mai ales cele grele, se recomandă utilizarea suplimentară a unor apărătoare de balamale (de asemenea în pereche). Întrepătrunderea celor două părți componente asigură păstrarea poziției pe verticală a ușii pentru multă vreme, dar contribuie și la creșterea gradului de protecție anti-efracție când ușa este închisă.

Balamalele sunt mijlocul folosit pentru atașarea unei uși la cadrul său și sunt punctul de pivot pentru deschiderea și închiderea ușii.

Indiferent dacă înlocuiți o ușă veche sau atârnați una nouă, balamalele sunt o parte importantă a structurii acesteia.

Factori ce trebuie luati in considerare:

Materialul balamalelor – Balamalele ușilor vin într-o varietate de materiale, cele mai obișnuite fiind oțelul inoxidabil, alama, cupru, bronzul, fontă și pielea. Locul de amplasare a usii poate dicta materialul de care aveți nevoie. De exemplu, pe o ușă exterioară, puteți opta pentru inox pentru calitățile sale rezistente la coroziune. Pentru usile de interior cele de otel inoxidabil sunt cele mai potrivite.

Design-ul balamalei – Deși funcționalitatea are prioritate, culoarea și designul sunt, de asemenea, importante. Balamalele sunt disponibile într-o gamă largă de finisaje, cum ar fi alama lustruită și antică, nichel periat, bronz frecat cu ulei, piele, negru și rugină. De asemenea, balamalele sunt de asemenea disponibile în multe modele diferite. Veți constata că balamalele au mai multe forme și dimensiuni, iar unele pot avea chiar și modele ornamentate sculptate în frunzele și articulațiile balamalei.

Sensul de deschidere – Similar cu ușile, există balamale de dreapta și balamale de stanga. Alegerea se face în funcție de sensul deschiderii ușii.

Dimensiuni – Ca sa alegi o balama pentru usa trebuie sa stii dimensiunile ei, conform schitei de mai jos:

Pe fernand.ro se vand balamale marca Thirard, din otel. Acestea sunt potrivite pentru dotarea mobilierului sau ușilor ușoare. Descopera gama de balamale usi si mobila Fernand.

Vezi diferite modele de balamale usi de la Fernand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *