Seiful este cel mai eficient sistem de protecție pentru a vă proteja bunurile, oricare ar fi acestea. Înainte de a face achiziția unui seif, este important să puneți întrebări corecte și să țineți cont de anumite criterii pentru a alege un seif care să se potrivească nevoilor dvs.
Aleg un seif încastrat sau un seif normal?
Trebuie să mă îndrept spre un sistem de închidere cu cheie sau spre un sistem cu cifru?
Care e volumul real de depozitare de care am nevoie?
Ce nivel de securitate îmi trebuie?
Unde mă gândesc să instalez seiful?
Pentru a alege corect un seif, ar trebui să vă uitați la:
· Dimensiunea seifului.
· Greutatea seifului.
· Tipul de instalare (normal sau încastrat)
· Tipul de închidere.
· Nivelul de securitate.
Dimensiunea unui seif
Dimensiunile și volumul vor fi primele criterii de luat în calcul la alegerea unui seif. Dacă doriți doar să protejați hârtiile importante, este mai bine să optați pentru un volum mic. Dimpotrivă, dacă doriți să puneți obiecte mai mari, alegeți un volum mai mare.
Deschiderea ușii trebuie să fie, de asemenea, suficient de mare pentru a introduce lucrurile care trebuie asigurate. Prin urmare, este necesar să vă evaluați nevoile pentru a alege siguranța care vi se potrivește cel mai bine.
Atenție, pentru perspectivă, este mai bine să alegeți un model sigur, cu o capacitate de stocare mai mare.
Când alegeți un seif, trebuie să luați în considerare și spațiul disponibil în casa dvs. pentru a-l depozita.
Greutatea seifului
În funcție de locul în care este instalat seiful, este important să știi greutatea acestuia. Greutatea acesteia va determina locul de amplasare, și să știi dacă să alegi un seif încorporat sau normal.
Tipul de instalare
După dimensiune și greutate, puteți alege un seif încastrat sau un seif pe pardoseală. Ambele au avantaje și dezavantaje pe care este bine să le știi înainte de a alege.
Seiful încorporat: seiful dvs. poate fi încorporat fie în podea, fie într-un perete rezistent în funcție de dorințele dvs. De regulă, seifurile încorporate sunt camuflate pentru a-și ascunde prezența. Grosimea peretului sau a podelei trebuie să fie suficient de mare pentru a introduce seiful corect. Este mai bine să lăsați cu 15 cm mai mult decât dimensiunea seifului.
Seif pe pardoseală: aveți grijă când vă puneți acest seif, este important să alegeți o podea sau un perete portant din beton pentru a rezista la greutate. Dacă aveți o podea din lemn, adăugați o placă din tablă sub seif.
Atenție, înainte de a alege un seif de pus pe pardoseală, trebuie să știți că este mai dificil de ascuns. Prin urmare, este important să le fixați în siguranță bine atât de perete cât și de podea, folosind ancore expansive cu șuruburi adaptate, pentru a evita ruperea acestuia.
După tipul de închidere:
Există 4 tipuri de închideri pentru seifuri:
- Seif cu cheie: deschiderea seifului dvs. este posibilă doar cu cheie.
- Seif cu cheie si cod mecanic: pentru a deschide seiful, trebuie să tastați combinația codului și să folosiți cheia.
- Seif cu cifru: pentru deblocarea și deschiderea seifului, trebuie să introduceți codul pe tastatura.
- Seif cu cheie și combinație electronică: pentru a deschide seiful, va trebui să tastați codul electronic, dar să utilizați și cheia.
Nivelul de securitate
În cele din urmă, pentru a alege un seif sigur, trebuie să evaluați nivelul dorit de securitate. Aceasta poate fi ușor definită în funcție de valoarea pe care o atribuiți obiectelor sau documentelor pe care le veți stoca acolo.
3 elemente vor defini nivelul de securitate al unui seif:
· Tipul de protecție.
· Calitatea ranforsărilor.
· Standardele sau normele de certificare.
Tip de protecție al ușii: ușa este o parte importantă a seifului. Este obligatoriu să-l asigurați împotriva tăierii sau smulgerii. Prin urmare, este necesar să se țină cont de forma și numărul de șuruburi pentru a garanta securitatea optimă a bunurilor dvs.
Calitatea armăturilor: pentru a preveni pătrunderea unei lame între cutie și ușă, aceasta din urmă poate fi prevăzută cu întăriri împotriva deformării ușii și a balamalelor.
Norme de certificare:
EN- 14450: toate produsele sunt testate la smulgere si desprindere, utilizate în general în caz de spargeri. Încercările și verificările periodice se efectuează pe produsul finit, sistemul de calitate și modul de producție.
EN- 1303: testează performanța cilindrului (butucului) și cheia lui. 3 criterii sunt determinante pentru a stabili nivelul de securitate și de calitate al butucului seifului: anduranța, securitatea bunurilor în ceea ce privește cheia și rezistența la atac.