Cum alegi lacatul pentru bagaj?

O vacanță bună începe cu primirea bunurilor intacte odată ce ajungi la destinație. Nu uitați că transportul aduce partea lui de riscuri, de aceea aveți nevoie de o valiză foarte sigură, mai ales dacă călătoriți cu trenul sau cu avionul. Cum să alegi un lacăt de bagaj? Vă oferim toate sfaturile noastre pentru a vă asigura bunurile personale. 

Călătoria cu trenul

Pentru călătoriile cu trenul, un lacăt de bagaje clasic cu cheie sau cifru va fi suficient pentru a vă oferi o securitate optimă. Într-adevăr, atunci când călătorești cu trenul, valiza este adesea în apropiere și, prin urmare, este mai puțin expusă riscurilor spre deosebire de călătoria cu avionul.

Scopul lacătului va fi astfel de a descuraja tentațiile de a deschide valiza și de a oferi securitate rezistentă la impact.

Călătorii aeriene

Când călătoriți cu avionul, bagajele dvs. sunt mai expuse riscurilor, din motive evidente. Vor fi trecute prin terminalul aeroportului prin intermediul benzilor transportoare, vor trece apoi într-o remorcă și vor ajunge în final în avion. Vor experimenta același lucru invers pentru a vă găsi la sosire.

În timpul călătoriilor, valizele cad, sunt aruncate și trec între multe mâini. Acesta este motivul pentru care este necesară o valiză sau geantă bună, precum și o protecție eficientă împotriva încercării de deschidere.

Zoom pe lacătele TSA

O altă problemă este esențială atunci când călătorești cu avionul și mai ales dacă mergi în Statele Unite: vama. Într-adevăr, de la atacurile din 11 septembrie 2001, vamele americane sunt autorizate să deschidă orice bagaj fără consimțământ și nici măcar nu e nevoie de prezența proprietarului pentru întrebări de siguranță.

Lacătele TSA (Transport Security Administration) au fost special concepute pentru a fi deschise de către vamă fără a se deteriora. Într-adevăr, dacă membrii vamalelor americane doresc să deschidă un bagaj echipat cu un lacăt clasic sau cu un sistem integrat de blocare, va trebui să le taie cu clește. Datorită încuietorilor TSA, acestea se pot deschide pur și simplu cu o cheie de trecere. Veți găsi bagajul intact și poate nu veți ști niciodată că a fost deschis.

Cheie sau combinație cu cifru

Nivelul de securitate este foarte apropiat între cele două sisteme de blocare, cu cheie sau cu cifru.

Cele cu cifru sunt în general echipate cu 3 rânduri de cifre, oferind peste 1.000 de combinații posibile.

Prin urmare, alegerea este deosebit de practică, deoarece un lacăt cu cifru vă oferă mai multă libertate și un risc mai mic de blocare în cazul pierderii cheii. În plus, lacăturile TSA sunt adesea cu cifru.

Indiferent dacă călătoriți cu avionul sau cu trenul, vă recomandăm să vă asigurați valizele cu un lacăt pentru a vă asigura o călătorie în siguranță.. Optați pentru un lacăt TSA dacă veți călători în Statele Unite pentru a permite celor de la vamă să vă verifice bagajele fără incidente.

Vă dorim o vacanță plăcută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *