Cum alegi usa de la intrare?

Orice ușă de la intrarea unei case sau a unui apartament de bloc trebuie să corespundă unor criterii bine definite: să îți garanteze securitatea, să izoleze termic și să arate bine. Dar nu este ușor întotdeauna să alegi din gama largă de uși existente pe piață. În acest articol, îți oferim cateva criterii cheie care să te ajute să iei cea mai bună decizie.

Securitatea

Conform statisticilor, punctul de intrare în locuință în 80% din jafuri o reprezintă ușa, astfel că aceasta trebuie să îți ofere o securitate optimă. Deși o mare parte a securității este definită de tipul de broască și cilindru (butucul ușii), totuși și ușa de la intrare are rolul ei.

Aceasta din urmă trebuie să fie în special monobloc, adică fabricată dintr-o singură piesă, pentru a evita orice risc de demontare a uneia sau a mai multor părți ale ușii. În mod similar, o ușă sau o ușă blindată cu o grosime mai mare de 70 mm va încetini sau chiar va împiedica efracția. În ceea ce privește materialele, oțelul este cel care oferă o mare siguranță, deoarece este foarte rezistent.

Dacă dorești o ușă de intrare vitrată și să aibă securitate bună în același timp, asigură-te că cele 2 opțiuni nu sunt incompatibile. Vitrajul laminat este un geam format din două sau trei straturi de sticlă separate prin peliculă polivinil butirică sau film P.V.B. Acest film va împiedica sticla să se rupă complet în cazul unei lovituri sau a unei încercări de foraj. Dacă dorești extra securitate, ii poți atașa și un grilaj.

Izolarea termică

Ca al doilea criteriu in alegerea ușii de la intrare, aceasta nu ar trebui să fie o sursă de pierdere de căldură. Aici, tipul de material joacă un rol important. Lemnul și oțelul sunt cele mai izolante materiale pentru toate intrările dintr-o casă, inclusiv ușa din față. Opțiunea ta va fi, evident, și în funcție de stilul exterior pe care dorești să il oferi casei tale.

Cu toate acestea, chiar și cea mai izolantă dintre uși nu este nimic fără o poziție impecabilă! De fapt, o ușă instalată necorespunzător poate: să-și piardă etanșeitatea la aer și apă, să devină rapid dificil de deschis și de închis și să piardă în siguranță.

Stilul ușii de la intrare

Evident, o ușă este aleasă și după aspectul său, dar acest criteriu nu trebuie să parvină înaintea celorlalte două criterii.

În funcție de stilul casei tale, alegerea ta trebuie să fie pe materialul potrivit:

Stil contemporan: PVC sau lemn.

Stil tradițional: lemn.

Stil modern: aluminiu sau oțel.

Dacă stai la casă și ai o priveliște frumoasă, optează pentru o ușă de sticlă care îți va aduce o sursă suplimentară de lumină naturală în casa ta. Asigură-te că verifici orientarea ușii tale.

După alegerea materialului, vine cea a culorii. Deși gri, negru si maro sunt cele mai populare culori de pe piață, nimic nu vă împiedică să schimbați culoarea, deoarece producătorii oferă acum diverse palete.

Ușa este aleasă acum, nu uita că încuietorile și cilindrul ușii îți vor defini, de asemenea, siguranța. Pentru a face alegerea corectă nu ezita să citești articolele noastre pentru a te ajuta să alegi broasca ușii și cilindrul (butucul ușii).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *