Cum alegi un cilindrul usii (butucul usii)?

Numit și butuc de ușă, cilindrul este cea mai importantă parte a unei încuietoare. Vrei să-ți schimbi cilindrul ușii, dar nu știi cum să-l alegi pe cel potrivit? Îți oferim toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cilindrul care să răspundă nevoilor tale.

Dimensiunea unui cilindru de blocare

Pentru a îți schimba cilindrul, trebuie mai întâi să îl măsori pe cel vechi (să îl scoți din broasca usii cu o șurubelniță) sau să urmezi dimensiunile recomandate dacă ai cumpărat o broască de ușă fără cilindru.

Pentru a măsura un cilindru, trebuie să vă raportați la limba încuietoare care se află în mijlocul cilindrului.

Vei măsura lungimea fiecărei jumătăți a cilindrului, din mijloc spre ambele capete. Mulți cilindri de ușă au dimensiuni de 30-30 mm, dar există și de 30-40 mm, 40-40 mm, 40-50 mm, de aceea această măsurătoare este importantă.

Diferitele tipuri de cilindru de blocare

Există mai multe tipuri de cilindri în funcție de utilizarea lor:

Cilindrul de ușă cu intrare dublă (standard): acesta este clasicul butuc de ușă, cheia se poate introduce din ambele părți, dar o singură cheie nu poate fi introdusă dacă alta este deja introdusă pe cealaltă parte.

Cilindru de ușă dezactivabil: are o intrare dublă, dar are avantajul de a permite blocarea și deblocarea, chiar dacă o cheie este deja introdusă. Acest sistem este foarte convenabil pentru familii unde există riscul ca o persoană să nu poată deschide ușa (varstnici, copii).

Cilindru de ușă cu buton: are o singură intrare cu cheie, deoarece utilizarea unei chei în interiorul casei este înlocuită de un buton.

Cilindru cu jumătate de blocare: are o singură intrare și nu are un sistem de blocare pe cealaltă parte. Acest cilindru este deosebit de util pentru uși de garaj sau pivniță care nu se blochează din interior.

Cilindru cu o singură cheie: o singură cheie îți deschide toate ușile. Mai multe informații despre cheia unică aici.

Ce tip securitate să alegi?

În primul rând, siguranța unui cilindru este indicată de numărul de pini. De la 5 la 36, cu cât sunt mai mulți pini cu un cilindru de blocare, cu atât va fi mai securitatea cilindrului.

Există, de asemenea, protecții suplimentare:

Anti-smulgere: această protecție va împiedica o persoană să rupă cilindrul cu un clește și să-l smulgă din ușă.

Anti-efracție: acest aspect este direct legat de numărul și aranjarea pinilor pe care cilindrul îi are.

Anti-perforare: o șaibă specială este plasată în fața cilindrului, astfel încât vârful unui burghiu să se rotească în vid și să nu străpungă cilindrul.

Anti-rupere: cilindrul are o armătură pentru a împiedica ruperea acestuia în caz de șocuri sau lovituri cu un ciocan.

Anti-bumping: aceasta este o protecție împotriva percuției.

Anti-blocare: o parte a cilindrului se decuplează în caz de rupere, protejând interiorul sistemului care rămâne intact.

Cheile

În funcție de „combinația” sistemului de cilindri, cheia va fi mai mult sau mai puțin complexă.

– Cheia plată este cheia clasică și cea mai răspândită, are o latură zimțată și o alta plată.

– Cheia reversibilă nu are nicio parte și poate fi introdusă în ambele direcții.

– Cheia pompă (rotundă) are formă de stea atunci când este privită din față. Se potrivește unui cilindru de înaltă securitate.

Cheile au și securitate suplimentară cu ajutorul unui card de proprietate. Livrat împreună cu cheile, cardul de proprietate certifică lăcătușul că sunteți proprietarul cheilor și face posibilă duplicarea acestora. Un lăcătuș nu va efectua un duplicat cu cheie protejată dacă nu îi arăți cardul de proprietate. Această securitate vă protejează de orice reproducere în caz de pierdere sau furt de cheie.

Pentru mai multe informații despre cilindri, puteți viziona și videoclipul nostru explicativ. Acum aveți toate informațiile pentru a alege cu calm cilindrul de ușă. Nu uitați că o gamă largă de cilindri este disponibilă în magazinul nostru.

Să facem treabă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *