Cum inlocuiesti cilindrul de usa (butucul usii)?

Schimbarea unui cilindru de ușă te sperie? Uneori este necesar să înlocuiești un cilindru pentru a menține un nivel bun de securitate al casei tale. Dar nu te panica, Fernand explică cum să înlocuiești un cilindru pas cu pas. Vei vedea, este simplu și nu îți va lua mai mult de 5 minute.

De ce să schimbi cilindrul ușii?


Motivul principal pentru schimbarea unui cilindru este siguranța ta. Într-adevăr, trebuie să poți conta pe sisteme de bună calitate care pot rezista încercărilor de intrare prin efracție. Astfel, o schimbare a butucului ușii va fi necesară în următoarele situații:

  1. Închiriezi un apartament sau o casă. În acest caz, poți păstra cilindrul vechi pentru a fi reinstalat atunci când pleci.
  2. Ți-ai pierdut cheile. Chiar dacă presupune o investiție pentru a reface duplicatele pentru cei dragi, gândește-te mai ales la siguranța ta.
  3. Când cumperi o casă. În acest caz, nu cunoști calitatea produsului instalat și nu poți fi sigur că locatarii anteriori nu au păstrat o copie a cheillor.
  4. Vrei să consolidezi securitatea casei tale.
  5. Cilindrul tău actual nu a rezistat unei intruziuni și casa ta a fost jefuită.

În toate aceste situații, schimbarea cilindrului este necesară pentru a vă proteja împotriva posibililor intruși. Ai nevoie de un cilindru nou, de o șurubelniță și o ruletă pentru măsurare.

Cum se măsoară un cilindru de usa?

Înainte de a cumpăra un cilindru nou, va trebui să cunoști dimensiunile cilindrului curent. Pentru a face acest lucru, urmează instrucțiunile de demontare scrise mai jos pentru a scoate cilindrul de la blocare.

Apoi măsoară fiecare parte a limbii incuietoare (partea care se mișcă în mijlocul cilindrului) pornind de la mijlocul găurii șurubului de fixare.

Cilindrii standard măsoară 30 x 30 mm, dar există și cilindri de 30 x 40mm, 10 x 30mm, 10 x 60mm, 30 x 70mm, etc. pentru o securitate optimă. 

Cum se înlocuiește un cilindru al ușii?

Ai acum noul tău cilindru în posesia ta, tot ce trebuie să faci este să îl instalezi. Luați o șurubelniță.

Primul pas, demontarea:

Introdu cheia în cilindru și deschide ușa.

Pe cantul ușii deșurubează șurubul cilindrului.

Întoarce ușor cheia și scoate ușor cilindrul din broasca ușii.

Vechiul cilindru demontat îl poți pune cu cheile sale deoparte, în cazul în care va mai fi folosit pe viitor, sau aruncă-l la gunoi daca nu îți mai este necesar.

Putem trece la al doilea pas, instalarea cilindrului:

Ia noul cilindru.

Introdu cheia și întoarce-o ușor pentru a pune limba încuietoare în axa cilindrului.

Introdu cilindrul în ușă și înșurubează șurubul de fixare.

Noul tău cilindru este acum gata de utilizare!

Ca sa îți fie și mai simplu ai aici un video unde Fernand explică pas cu pas ce trebuie făcut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *