Asigurarea casei inainte de plecarea in vacanta

In perioada vacantelor (indiferent ca mergi iarna la schi sau vara pe o plaja exotica), iti doresti relaxare totala. Si vei fi mult mai relaxat stiind ca ai casa suficient de securizata sa tii la departare intrusii. Iata sfaturile fernand.ro.

Ușa de la intrare este suficient de sigură? Gândește-te bine înainte să spui „da” și să-ți vezi de planurile de vacanță. Cât de vechi sunt broasca și cilindrul cu cheie? Ai remarcat cumva că în ultima vreme încuierea și descuierea ușii funcționează mai greoi? Ai plătit bani foarte puțini când le-ai cumpărat? Ei bine, chiar dacă nu sunt de dorit cheltuieli suplimentare înaintea vacanței, e bine să fii prevăzător și precaut. Și să schimbi cilindrul cu unul nou, modern și, de preferat, cu un grad de securitate cât mai ridicat, cu cât mai multe protecții anti-efracție.

Crezi că ușa poate ceda la câteva lovituri cu piciorul? Poate e cazul să montezi suplimentar o broască aplicată, una cu un grad de siguranță cât mai bun și un cilindru de încredere. N-ar fi o idee rea să schimbi balamalele cu unele mai rezistente și chiar să o dotezi cu protecții speciale de balamale, gândite pentru ranforsarea balamalelor astfel încât ușa să fie mult mai rezistentă la șocuri. 


Un bun paznic în lipsa ta poate fi un vizor electronic care să fie dotat cu funcție de înregistrare foto-video și aplicație de smartphone, astfel încât să poți verifica înregistrările de oriunde ai fi (și să poți alerta poliția în caz de probleme). Dacă mai ai vreo ușă de acces în casă, o poți dota cu suport de lacăt și o poți securiza cu un lacăt robust, astfel încât să zădărnicești orice tentativă a hoților. Nu uita de geamuri – dacă există posibilitatea ca hoții să aibă acces la ele, montează siguranțe speciale pentru ferestre, ba chiar poți apela la mânere cu alarmă sonoră, care pun pe fugă pe oricine încearcă să forțeze deschiderea geamului sau spargerea acestuia.


Dacă ai diverse obiecte de valoare de dimensiuni mai reduse, e bine să nu le lași prin dulapuri sau sertare. Mai bine cumperi un seif robust, care oferă o siguranță foarte bună și o mare rezistență la încercările de deschidere prin efracție. Nu le ușura munca hoților ignorând niște reguli elementare de securitate a casei. Și nu uita: prevenția este de bază.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *